despre
Bine ai venit la Fata Moșului!
Sunt aici pentru tine.
Vreau din toata inima să ai parte de o tranzacție reușită,
la fel ca toți cei pe care i-am ajutat până acum.
Orice tranzacție imobiliară vine
cu provocări…
O parte țin de aspecte juridice, fiscale și financiare, de (ne)cunoașterea pieței imobiliare, de competențele și experiența, specifice. De abilitățile de marketing, vânzări și negociere. De adevărul unanim recunoscut că, într-o tranzacție imobiliară interesele vânzătorului și cele ale cumpărătorului sunt divergente.
Altele provin din specificul pieței imobiliare din România: relativ tânără, insuficient reglementată.
Inclusiv când vine vorba de profesionalizarea și accesul la ocupația de agent imobiliar.
De aici și calitatea serviciilor oferite de agenți (percepuți, în general, ca un rău necesar).
Credința mea este ca binele învinge. Dacă există un balaur, trebuie să fie și un Prâslea cel voinic…
Când mi-am dat seama că în România servicii imobiliare cum aș vrea eu să primesc erau foarte greu de găsit, m-am hotărât șă le ofer eu. Ca în Fata Moșului, o poveste dragă mie, în care personajul principal ajută cu dăruire și credință de câte ori cineva este în nevoie…
Sunt unul dintre cei 213 agenți imobiliari membri APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România.
Ce îi deosebește pe cei 213, printre care mă număr și eu, de ceilalți peste 8.000 de agenți imobiliari activi în România, este Codul Etic al profesiei.
- Îmi ofer serviciile clienților mei după principii de etică și corectitudine. Și, desigur, după modelul personajului meu de basm favorit, Fata Moșului.
- Iubesc să văd oameni fericiți pentru că au vândut sau cumpărat o proprietate cu toată inima.
- Îmi place să ajut, să contribui la „mai bine”.
De-a lungul anilor am făcut numeroase tranzacții în nume și pe cont propriu. Am lucrat în echipa unei franșize internaționale. Am studiat, am absolvit cursuri de pregătire, am învățat multe despre piața de imobiliare.
Și pentru că aveam suficient de mult timp la dispoziție (veniturile mele sunt aproape pasive), am decis să ofer eu serviciile pe care mi-am dorit să le primesc când am vrut să-mi vând locuința…
Am devenit agent imobiliar după ce am vrut să ne vindem locuința…
Am decis împreună cu soția mea, Cătălina, să vindem casa în care locuiam și să ne construim alta mai mică. Doar noi doi aveam de întreținut 250 mp utili.
Ne trebuia un reper pentru prețul de listare. Casa era construita de mine și știam exact câți bani am investit. Am făcut, totuși, o cercetare de piață.
Derută totală. Prețurile cerute pe piață pentru proprietăți similare difereau cu între 15 și 40%.
Am contactat câteva agenții imobiliare. În afară de ,,vă facem noi poze și vă promovăm anunțul” sau ,,venim noi să vedem”, fără să o facă însă, nu ofereau nimic. Fără analiză de piață, sugestii de preț de listare sau estimări de preț de vânzare!
Am început să caut pe internet ce opțiuni am avea, totuși.
Așa am descoperit, APAIR.
Am aflat că agenții imobiliari membri ai APAIR respectă un cod etic, oferă servicii imobiliare profesionist și folosesc un sistem de tranzacționare etic și performant cu rezultate deosebite pentru clienții lor.
Atunci mi-a fost clar că nu toate tranzacțiile sunt ,,fata babei”. Există, chiar dacă mult mai puține, și tranzacții ,,fata moșului”.
Între timp am făcut și evaluarea proprietății nostre și , după o analiză a costului de oportunitate, am decis să nu mai vindem.
Dar am devenit agent imobiliar membru APAIR și am început să ajut alți proprietari vânzători sau cumpărători să rezolve mult mai rapid și mai simplu problema.

CONSULTANT IMOBILIAR REALTOR
Membru în


Am avut în zona Ilfov Nord o casă de 450 mp construiți plus teren, deci o proprietate mai dificil de vândut.
Mai multe agenții imobiliare au fost interesate să se ocupe, dar după 2 ani de postat pe internet, nu am primit nici un vizitator, deși era oferită la un preț rezonabil.
După ce mi-a fost recomandat domnul Gigi Ganea și am încheiat un contract de reprezentare exclusivă, au început să vină la vizionare, ca prin magie, vizitatori de primă clasă.
Explicația a constat în postarea unor fotografii excelent realizate și a unei prezentări inspirate care au pus în lumină valoarea proprietății și au determinat curiozitatea de a o vizita. Am vândut relativ repede, după 6 luni (aici includ și 3 luni de vară, cu concedii), la prețul cerut.
Cu altă ocazie, am apelat la o agenție pentru închirierea unui apartament. După o lună în care n-a fost nici o vizionare, l-am rugat pe domnul Ganea sa mă ajute cu text de prezentare și postare, deși nu se ocupă de închirieri. M-a ajutat „pro bono” și închirierea s-a făcut în prima zi de postare. Deci, faptele vorbesc: succes total.Domnul Ganea e o persoană plină de bunătate, cu vastă experiență profesională în domeniul construcțiilor, în baza căreia poate oferi și soluții tehnice pentru amenajări care să aducă un surplus de utilitate si confort. Pune în valoare potențialul unei proprietăți. Are un mod atipic și personalizat de a găsi casa la care visează sau de care au nevoie clienții lui.

În 30 de ani în construcții, mi-am pus numele pe sute de locuințe.
Experiența mă ajută să identific rapid și oportunitățile, și zonele cu probleme.
Și să ofer soluții. Totul este să mă contactezi la timp pentru a evita greșeli scumpe de tranzacționare

Vicii de construcție ascunse, descoperite după cumpărare
Noul proprietar al unei case din Snagov, Ilfov, cu parter finisat „boboc” și etajul la roșu, mă roagă să-l ajut să finalizeze construcția. Constatăm fisuri la zidurile exterioare de la parter, sondez și … casa nu avea fundație. Stătea pe dale din beton de 50×50 cm, groase de circa 8-10 cm, folosite cândva la trotuare… Mi-aș fi dorit să mă contacteze înainte s-o achiziționeze.

Neatenție la detalii contractuale, plătită scump
La 8 luni după cumpărare, proprietarul unui imobil declarat P+M din Balotești – Ilfov este nevoit să vândă. Evaluatorul constată un zid figurat greșit. Construcția este, de fapt, P+1. A fost nevoie de o nouă Autorizație de Construcție. Pentru proprietar au urmat aproape 4 luni de stres și bani pierduți. Când lucrăm împreună, semnalez astfel de probleme la auditul preliminar…